OBRAZEM: První přišla na svět Ema, narodila se nečekaně dříve
První letošní miminko porodnice v Litoměřicích. Foto: N. Křečková
Litoměřice

Litoměřice - Ema Jirásková se v Litoměřicích stala prvním miminkem narozeným v roce 2018. Maminka Kristýna Křížová z Úštěku ji v litoměřické porodnici přivedla na svět císařským řezem 1. ledna 53 minut po půlnoci. Holčička po porodu vážila 2990 gramů a měřila 50 cm. „Termín jsem měla až později, takže první miminko letošního roku jsem opravdu nečekala,“ prozradila novopečená maminka.

Emě a její mamince přišli ve čtvrtek 4. ledna pogratulovat předseda představenstva a výkonný ředitel nemocnice Radek Lončák a manažerka pro nelékařské zdravotnické obory Lenka Kalábová. Prvnímu letošnímu miminku předali zlatý řetízek s přívěskem a mamince květinu. „Přejeme, ať vám dcera dělá velkou radost a celé rodině hlavně hodně zdraví. A samozřejmě nás velmi těší, že jste si pro tento důležitý životní okamžik vybrala právě naši porodnici,“ popřál Radek Lončák.

„Rodila jsem u vás i první dítě a v obou případech jsem byla moc spokojená,“ reagovala Kristýna Křížová a prozradila, že na malou Emu se doma již těší kromě tatínka i bratříček Jiřík, kterému jsou necelé čtyři roky.

V litoměřické porodnici se v roce 2017 narodilo celkem 627 dětí, z toho 295 holčiček a 332 chlapečků. Nejčastějšími jmény děvčátek byla Eliška, Ema (Emma) a Lucie, u kluků to byl Jan, Lukáš a Filip. Během prvního letošního dne zde přišla nedlouho po půlnoci na svět hned dvě děvčátka.

(nk)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru