Policisté pátrali po muži, který měl lákat školáky na sladkosti do auta. Děti si ale celou situaci vymyslely
Ilustrační foto
Litoměřice

Třebenice - Na linku 158 bylo v úterý 9. ledna přijato oznámení z Třebenic, že měl v pondělí v ranních hodinách nabízet neznámý muž dětem jdoucím do školy sladkosti a lákat je do svého vozidla. Policisté ihned zahájili prověřování a pátrali po neexistujícím pachateli.

Během krátké chvíle zjistili, že se toto oznámení nezakládá na pravdě. Děti si celou situaci vymyslely. Bohužel než se tato informace dostala k policistům, byla bleskově šířena po sociálních sítích a jako neověřená se také dostala k rodičům dětí prostřednictvím školního elektronického informačního systému.

"V těchto případech je vždy prvořadé oznámit neprodleně informace policii. Kromě preventivních informací, které jsou každopádně velmi důležité, je nutné vysvětlit dětem, jaký může mít dopad smyšlená situace na jejich okolí, na ně samé a na jejich zákonné zástupce," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru