Nabídka na prodej traktoru byla pouhý podvod. Muž tak přišel o 70 tisíc
Ilustrační foto
Litoměřice

Roudnicko - Neznámý pachatel nabízel prostřednictvím internetové inzerce k prodeji zemědělskou techniku. Zájem projevil muž z Roudnicka, který chtěl koupit jeden z nabízených traktorů. Neznámý „prodejce“ od něj vylákal finanční zálohu 70 tisíc korun, kterou poškozený poslal bankovním převodem na zahraniční účet.

"Po odeslání peněz s ním podvodník přestal komunikovat. Poškozený neobdržel traktor ani zpět své peníze Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Po neznámém pachateli policisté pátrají," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Výše uvedené podvodné jednání není ojedinělé. Policisté se v poslední době stále více setkávají s obdobnými případy a nejčastěji jde o prodej motorových vozidel, ale také např. o nejrůznější drahé či unikátní sportovní vybavení. Uvedenou trestnou činnost páchají v rámci celého světa dobře organizované skupiny cizinců.

"Peníze zpravidla putují na střední východ či do jižních zemí a z účelově založených kont jsou přeposlány do bank třetího světa, kde už je nelze dohledat. Samotné šetření věci zpravidla naráží na absenci mezinárodních smluv o policejní spolupráci u zúčastněných států, případně nedohledatelnost místa a toku peněz odkud probíhala komunikace," dodala mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru