V Litoměřické nemocnici se slavnostně otevřelo pracoviště magnetické rezonance
Foto: Nemocnice Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Slavnostním otevřením bylo ve středu 17. ledna završeno vybudování pracoviště magnetické rezonance litoměřické nemocnice. V rámci tohoto projektu, který byl hlavní investiční akcí roku 2017, byla realizována jak stavební úprava prostor, kde je nová technologie umístěna, tak i nákup samotného přístroje.

Slavnostního spuštění provozu nové magnetické rezonance se zúčastnili představitelé vedení nemocnice, jednotlivých oddělení, dozorčí rady, Města Litoměřice, zástupci Krajského úřadu, okolních zdravotnických zařízení, dodavatelů a řada dalších významných hostů.

 1801rezonance3

 Foto: Nemocnice Litoměřice

„Magnetická rezonance je významným krokem směrem k rozšíření služeb, které naše nemocnice poskytuje,“ zhodnotil úvodem Radek Lončák, předseda představenstva Nemocnice Litoměřice. Spokojenost nad ukončeným projektem neskrýval ani přítomný starosta města Ladislav Chlupáč: „Magnetická rezonance je rolls-roycem v oblasti zdravotnické techniky. I proto se město rozhodlo na její vybudování uvolnit 29 miliónů korun,“ uvedl. Rozvoj litoměřické nemocnice a její důležité postavení v síti poskytovatelů zdravotních služeb v rámci Ústeckého kraje zdůraznili i litoměřický biskup Mons. Jan Baxant a náměstek hejtmana Stanislav Rybák. Investice nemocnice do svého rozvoje a podporu Města Litoměřice ocenil při svém projevu také předseda dozorčí rady nemocnice Leoš Vysoudil.

1801rezonance2

Foto: Nemocnice Litoměřice

Přístroj magnetické rezonance Vantage Titan umožňuje vyšetření od základních až po specializovaná neurologická, ortopedická či angiografická vyšetření bez nutnosti použití kontrastní látky. Jeho předností je široký otvor gantry, velké zorné pole umožňující snadné a rychlé vyšetření i obézních pacientů a mimořádně krátké tělo magnetu, které u pacientů redukuje klaustrofobické pocity. Maximální pohodlí při vyšetření je zajištěno inovační technologií, která snižuje hladinu akustického hluku.

Náklady na vybudování pracoviště magnetické rezonance se pohybují na úrovni 31,5 miliónů korun vč. DPH, z čehož 26,5 miliónu je částka, za kterou byl nakoupen přístroj, zbytek jsou náklady na související stavební úpravy.

Autor: Naděžda Křečková

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru