Litoměřická nemocnice má nové ultrazvuky, jsou moderní a snadno se přemisťují
Foto: Naděžda Křečková
Litoměřice

Litoměřice - Celkem čtyři nové ultrazvuky byly začátkem února dodány do litoměřické nemocnice. Jde o moderní přístroje, které se vyznačují vysokou kvalitou obrazu a přitom jednoduchým ovládáním.

Dva z těchto ultrazvuků budou umístěny na operačních sálech, jeden na ARO a další bude sloužit pro diagnostiku pacientů interního oddělení včetně kardiovaskulární JIP.

„Na interním oddělení bude přístroj sloužit zejména k vyšetření orgánů břišní dutiny, karotid, vertebrálních arterií, žilního a tepenného systému dolních končetin a dalších cév,“ přiblížil primář Karel Kubát a doplnil, že přístroj bude zajišťovat i vyšetření srdce s možností kalkulace a reportů. „Velkým přínosem tohoto ultrazvuku je jeho snadné přemísťování, což představuje možnost okamžité orientace lékaře při zjišťování patologií, a to přímo u lůžka pacienta bez jakýchkoli zdržení,“ zdůraznil ještě primář interny.

0702ultrazvuky3

Foto: Naděžda Křečková

Ultrazvuk podobných parametrů bude umístěn na anesteziologicko resuscitačním oddělení. Zde bude sloužit především ke kontrole při zavádění centrálních a periferních žilních katétrů, detekci hrudních a břišních výpotků a zjišťování ruptur v dutině břišní.

Na centrální operační sály byly dodány dva přenosné ultrazvuky s navigací vpichu jehly se snadnou identifikací jejího hrotu po celou dobu procedury při zavádění centrálních a periferních žilních katétrů. „Tyto přístroje se vyznačují možností snadného transportu, rychlým startem systému, možností snadného exportu dat a jednoduchým ovládáním pomocí LCD displeje,“ přiblížil některé z předností nových ultrazvuků Miroslav Janošík, vedoucí oddělení rozvoje, zdravotnické techniky a veřejných zakázek.

0702ultrazvuky2

Foto: Naděžda Křečková

Celkové náklady na zakoupení nových ultrazvuků byly 2,7 miliónů korun. Přístroje nemocnice pořídila díky dotaci Krajského úřadu Ústeckého kraje s názvem „Podpora zvýšení komfortu pacientů při poskytování akutní lůžkové péče na území Ústeckého kraje – 2017“. V rámci tohoto dotačního titulu získala litoměřická nemocnice v loňském roce 5,1 miliónů korun.

Autor: Naděžda Křečková

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru