Lovosice jsou třetí v kraji ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys 2017
První tři ocenění pro Děčín, Teplice a Lovosice. Foto: mestoprobyznys.cz
Litoměřice

Lovosice – Lovosice jsou třetím nejlepším městem pro byznys v Ústeckém kraji za rok 2017. Uvádí to výsledky srovnávacího výzkumu, který každoročně zpracovává analytická agentura Datank. Na prvním místě se v Ústeckém kraji umístilo město Děčín a na druhém Teplice.

Tento výzkum již po deváté v řadě hodnotí především podnikatelské prostředí ve městech a přístup veřejné správy. Podle oficiálního webu městoprobyznys.cz „Mají Lovosice v rámci kraje nízkou nezaměstnanost a naopak vysoký přírůstek obyvatel. Město je velmi dobré v kritériu podpory webových stránek, kdy se z hlediska podnikatelského obsahu na webu radnice umístilo v kraji na druhém místě.“ Ne všechna kritéria, ale mohou samotná města ovlivnit, hodnotitelé také posuzují dopravní infrastrukturu nebo stabilitu krajiny. Lovosice mají výbornou dopravní dostupnost díky blízkosti dálnice a „celkově výborné podnikatelské prostředí,“ jak dále uvádí zpráva agentury Datank.

V Ústeckém kraji bylo hodnoceno celkem 16 obcí s rozšířenou působností. V rámci celé republiky se posuzovalo 205 měst včetně městských částí Hlavního města Prahy. Lovosice se pravidelně umisťují v první polovině žebříčku Ústeckého kraje.

„Z tohoto ocenění mám velikou radost. Podpora podnikatelského prostředí je složitý a důležitý úkol, který obrovským způsobem ovlivňuje kvalitu života občanů. Jsem rád, že prostřednictvím tohoto výzkumu můžeme získat zpětnou vazbu na kroky, které radnice podniká,“ uvedl starosta města Milan Dian.

Tento projekt cílí na vyvolání diskuze samospráv nad podporou podnikatelského prostředí ve městech. Prostřednictvím výsledků hodnocení poskytuje zájemcům inspiraci, nápady a zkušenosti z měst po celé České republice. Do výzkumu se města nepřihlašují, ale jsou do něj zařazeny automaticky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru