Bleskový zásah: Žena zkolabovala a nejevila známky života, strážníkům se povedlo ji oživit
Foto: Městská policie Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Za svůj život vděčí strážníkům Městské policie v Litoměřicích žena, která včera zkolabovala v centrální školní jídelně při obědě a nejevila známky života. V jídelně byli shodou okolností i strážníci Jan Šimáček a Daniel Syndula, kteří přišli na oběd. Podle jejich vyprávění náhle zaslechli z vedlejší jídelny křik a rozběhli se na místo.

„Lidé křičeli, ať někdo zavolá záchranku. To jsme hned udělali. Žena byla bez kyslíku, snažili jsme se uvolnit dýchací cesty, ale nešlo to,“ vyprávějí oba strážníci. Jan Šimáček tedy zahájil masáž srdce a postupoval podle pokynů, které jeho kolegovi Syndulovi radila po telefonu operátorka záchranné služby. Ženu se po několika minutách podařilo přivést znovu k vědomí a začala dýchat. V té chvíli už dorazili záchranáři a na místě ji ošetřili a odvezli do litoměřické nemocnice.

0803ltm2

Foto: Městská policie Litoměřice

„Byla to naše první zkušenost s oživováním. Jsme moc rádi, že dopadla dobře,“ dodali strážníci, kteří na místě poskytli i podporu dceři resuscitované ženy.

Autor: Michaela Bubeníčková

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru