Čištění ulic začne v Litoměřicích první dubnový týden
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Většina chodníků v Litoměřicích již po zimě prošla prvním úklidem. S výjimkou Palachovy ulice, jejíž rekonstrukce bude zanedlouho zahájena. Zároveň s tím začíná úklid silnic, protože je zřejmé, že zima skončila.

Letošní čištění bude náročnější, protože na komunikacích leží vyšší množství inertního materiálu. Častější sněhová nadílka a ledovka totiž způsobily, že byly spotřebovány čtyři roky staré zásoby a třikrát dokupována sůl k posypu vozovek. Celkem bylo použito 163 tun soli, 207 tun kamenné drti a 246 tun písku.

„Úklid bude probíhat vždy po jedné straně tak, aby komunikace zůstala průjezdná. Majitele aut prosíme, aby respektovali dopravní značení,“ žádá ředitel Technických služeb města Ivo Elman. Jako první bude 2. dubna uklizena ulice Mezibraní. Na řadu ve dnech 3. a 4. dubna přijde Kocanda, 5. a 6. dubna Dalimilova ulice a prostranství pod Mostnou horou. Každá ulice by měla být uklizena jednou za čtyři až šest týdnů.

Kompletní harmonogram čištění ulic, který probíhá v blocích, je zveřejněn na webových stránkách města www.litomerice.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru