OBRAZEM: Probuzení do bílého mrazivého rána. Předpovědi se naplnily
Místy napadlo osm až deset centimetrů sněhu. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Ústecký kraj – Varování meteorologů se ukázala být jako oprávněná. Na začátku druhé poloviny března nás opět zastihly mrazy a sněžení, jako bychom byli uprostřed zimy.

V Česku začalo sněžit na mnoha místech už v pátek odpoledne, zejména v horských oblastech. Během noci se sněžení objevilo i v nižších polohách. V sobotu ráno leží například na Meziboří na Mostecku zhruba osm až deset centimetrů prachového sněhu. Další sněžení zde momentálně ustalo. Teplota je šest stupínků pod bodem mrazu.

Jaká je situace na severočeských silnicích? Momentálně jsou nehody v Děčíně v Českolipské ulici, v Krupce se střetl autobus s osobním autem, v Ústí se srazila dvě osobní auta, v Pesvicích na Chomutovsku havaroval autobus a dvě osobní auta. Vše se obešlo bez zranění.



Sníh a kluzkou vozovku hlásí dálnice D8 v Krušných horách, D6 ve směru na Karlovy Vary na hranicích Ústeckého a Karlovarského kraje i D7 na Chomutovsku a Lounsku. Na silnicích prvních tříd většinou zbytky sněhu po pluhování, na cestách druhých a třetích tříd je rozbředlý sníh po chemickém ošetření nebo uježděná vrstva sněhu, jsou s opatrností sjízdné. Dohlednost může být snížena vlivem počasí.

Meteorologové počítají s podobným rázem počasí i na neděli, kdy se má začít vyjasňovat a teploty se budou pohybovat okolo nuly. Můžeme počítat i se silnějším nárazovým větrem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru