Autobusové nádraží v Litoměřicích je Stavbou Ústeckého kraje 2017
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Litoměřické autobusové nádraží bylo vyhlášeno Stavbou Ústeckého kraje 2017. Ocenění převzal místostarosta Václav Červín a Venuše Brunclíková, vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu (na snímku vlevo). Vyhlašování výsledků 7. ročníku soutěže se uskutečnilo v Krajském úřadu Ústeckého kraje.

Účelem a posláním sedmého ročníku přehlídky bylo nalézt a ocenit nejkvalitnější stavbu reprezentující kulturu stavitelského umění v Ústeckém kraji v časovém rozmezí leden 2014 až prosinec 2016. Do finále se dostalo pět staveb. Dle odborné poroty se sešla řada aspektů, které dostaly „Modernizaci a dostavbu autobusového nádraží“ na první místo.

2203nadrazi2

Zdroj: www.litomerice.cz

„Nástupiště využívá nadčasového designu a novodobé technologie. Cestující jsou perfektně informováni díky komplexnímu ozvučovacímu informačnímu systému, který je zabudován do nosné konstrukce,“ kladně hodnotil Zbyněk Pěnka, předseda Okresní hospodářské komory v Litoměřicích. Porota dále ocenila parkoviště pro 80 automobilů, místa pro vozidla taxislužby, nové sociální zařízení a využití kvalitních povrchů, díky kterým byla snížena prašnost. Město získalo na stavbu dotaci ve výši 50 milionů korun a 10 milionů korun uvolnilo z vlastního rozpočtu.

2203nadrazi3

Zdroj: www.litomerice.cz

„Vyznamenání autobusového nádraží nás velmi těší. Přestavba nebyla jednoduchá a projekt prošel několika úpravami. Výsledek plní svůj účel a ocenění je toho důkazem,“ neskrýval radost z výhry Václav Červín. Autobusové nádraží se uvedlo do provozu v říjnu roku 2015.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru