Policisté chytili zloděje, který se specializoval na krádeže katalyzátorů z výfuků. Odřezával je z aut po celém kraji
Ilustrační foto
Litoměřice

Teplicko – Policistům se podařilo dopadnout zloděje, který se specializoval na krádeže katalyzátorů z výfuků aut. Pachatelem je 32letý recidivista. Katalyzátory odřezával ze zaparkovaných vozů, řádil hned v několika městech v kraji.  

Katalyzátor kradl 32letý muž několik měsíců. Koncem února v rozmezí několika dnů je odcizil v Oseku ze tří zaparkovaných vozidel „Katalyzátory vyřezal z výfuků, majitelům aut způsobil škodu nejméně dvacet sedm tisíc korun,“ řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek. Stejných krádeží se muž dopustil také v březnu v Litoměřicích, Roudnici nad Labem a Ústí nad Labem. V těchto třech případech byla škoda vyčíslena na více jak 56 tisíc korun.

Při poslední krádeži v Ústí nad Labem ho v noci z úterý na středu viděla z okna žena, která zavolala na tísňovou linku. „Muž se před přivolanými policisty dal na útěk, přeskočil plot u rodinného domu, kde se schoval pod auto, ale ani to mu nepomohlo, protože ho policisté našli,“ popsal zadržení pachatele policejní mluvčí.

V minulosti sedmkrát odsouzený muž, který má vysloven zákaz pobytu na Teplicku, protože se tady již dříve dopouštěl trestné činnosti, byl obviněn z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Poté byl eskortován do věznice, kam ho poslal soudce za jiné krádeže na 14 měsíců, za odcizení několika katalyzátorů si může pobyt za mřížemi prodloužit až o tři roky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru