Plocha v okolí litoměřické bašty směrem ke kruhovému objezdu se dočká úprav
Lenka Brožová z Odboru životního prostředí MěÚ Litoměřice seznamuje s projektem v ulici Mezibraní. Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Litoměřická radnice pokračuje v revitalizaci městské zeleně. Velké záhony, nové stromy a chodníky. Takové změny čekají travnatou plochu v blízkosti ulice Mezibraní, přesněji v okolí bašty u dolního vlakového nádraží, směrem ke kruhovému objezdu a Dlouhé ulici.

Dojde ke zatraktivnění celého prostoru a při příjezdu do města se obyvatelům i návštěvníkům naskytne zcela nový pohled. Dominantou se stanou tři velké záhony. Jeden z nich povede od bašty, pomyslně přetne silnici a pokračovat bude směrem k ulici Marie Majerové. Druhý povede od bašty přes Dlouhou ulici ke kruhovému objezdu. Barevně na sebe oba naváží, čímž dojde k optickému propojení celého prostoru. Záhony ozdobí směs trvalek. Třetí velký záhon vyroste ve středu travnaté plochy a bude osázen levandulemi.

1904ltm1

Samotné sadové úpravy proběhnou v létě a na podzim letošního roku, už nyní ale město začalo s přípravami. „V rámci plánovaných úprav byl vykácen topol u bašty,“ upřesnila průběh prací Lenka Brožová, pracovnice odboru životního prostředí městského úřadu, která má zeleň na starosti.

1904ltm3

Změny čekají i chodníky. Hlavní cesta od nádraží k ulici Dlouhá bude asfaltová, spojovací chodníčky pak vyplní žulová dlažba. „Plánujeme akceptovat stávající cesty, pouze dojde k posunu chodníčku poblíž ulice Dlouhá a vznikne jedna nová cesta podél hradeb,“ doplnila Brožová.

1904ltm4

4x foto zdroj: www.litomerice.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru