Začněte hledat opalovací krémy! O víkendu se nás dotkne léto, bude přes 25 °C
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Ani sobota 21. dubna nebude mít se středním jarem nic společného, zato s létem rozhodně ano. Celoplošně modrá obloha zalitá slunečním třpytem spolu s teplým prouděním přispěje k tomu, že se nejvyšší odpolední teploty budou pohybovat okolo 25 až 27 °C.

Ani noc a ráno nikterak převratně nezchladí, nejnižší denní teploty totiž pobudou v okruhu 12 až 14 °C. V odpoledních hodinách by se teoreticky mohl zformovat nějaký ten oblak, ale bavíme se opravdu pouze a jen o decentním množství a přechodné záležitosti. Suma sumárum další čistokrevně letní den v úvodu poslední třetiny dubna.

V neděli 22. dubna se na charakteru počasí nezmění ani ň, tedy pomineme-li (pozdní) večerní čas. Až do pokročilého věku odpoledne bude jasno až skoro jasno, pravděpodobně to první, poté se nebe začne od západu zakalovat, jinými slovy dojde k přibývání mraků. Skromné šance na přeháňku nebo symbolickou bouřku by tu byly, avšak zdali se promění ve skutečnost, to ukáže až neděle. Nejvyšší odpolední teploty znovu silně nadprůměrné, konkrétně okolo 25 až 27 °C, ráno v minimu přes 10 °C. Sečteno a podtrženo repríza soboty.

Zdá se, že z pondělí 23. dubna se stane hostitel fronty. Zpočátku, tedy v noční a jitřní pasáži pondělka, ještě může být skoro jasno až polojasno, posléze se ale bude skloňovat velká oblačnost a ani omylem nepřekvapí srážky, ať v té či v oné podobě (přeháňky/bouřky). Ačkoli rtuti teploměrů malinko slezou, nadále bude vskutku teplo. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 20 až 22 °C, ráno v minimu kolem 11 až 13 °C.

(soj)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru