V Ústí nad Labem se konal třetí ročník konference zaměřené na problematiku kyberkriminality
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Ústecký kraj - V úterý byla v prostorách hotelu Vladimír v Ústí nad Labem byla Krajským ředitelstvím policie Ústeckého kraje, Oddělením tisku a prevence realizována konference s názvem „Fenomén doby – KYBERKRIMINALITA“.

Záštitu nad konferencí převzal plk. Mgr. Jaromír Kníže, ředitel Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. Úvodní slova zazněla z úst vedoucího odboru analytiky a kybernetické kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování mjr. Ing. Stanislava Klímy. Hlavním cílem této konference bylo podívat se na kyberkriminalitu s širšího pohledu a poskytnout tak 120 účastníkům z řad pedagogů a policie představu o tomto fenoménu.

Přednášejícími byli kpt. Mgr. Lukáš Rössler z odboru analytiky a kybernetické kriminality KŘP ÚK, Martin Kožíšek z portálu Seznam.cz., pplk. doc. JUDr. Jan Kolouch, Ph. D. z Policejní akademie ČR, Dalibor Zdislav Chvátal z finančního serveru Měšec.cz a Kateřina Vokrouhlíková z CZ.NIC. Ohlasy k této konferenci jsou velice pozitivní a to jak z řad zúčastněných pedagogů, tak i policistů. V souvislosti s tímto fenoménem panovala shoda, že informací není nikdy dost a je potřeba vědět a znát, jak s nimi nakládat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru