V Litoměřicích se konal již osmý ročník soutěže Mladý záchranář, nejlepší byli žáci z Lovosic
Foto: HZS Ústeckého kraje
Litoměřice

Litoměřice - Ve čtvrtek 17. května 2018 proběhl v areálu stanice v Litoměřicích již osmý ročník soutěže „Mladý záchranář“ o putovní pohár ředitele Územního odboru Litoměřice, Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

Cílem soutěže bylo ověření teoretických a praktických znalostí žáků základních škol a osmiletých gymnázií z okresu Litoměřice v problematice ochrany člověka za mimořádných událostí, která je zařazena do vzdělávacích programů 2. stupňů základních škol.

Soutěž odstartovala úderem 9 hodiny a na soutěžící družstva čekalo celkem 10 stanovišť, na kterých prokazovali své vědomosti v oblastech ochrany obyvatelstva, požární ochrany, poskytování první pomoci, bezpečného pohybu v silničním provozu, poskytování sebeochrany při mimořádných událostech.

1805soutez2

Foto: HZS Ústeckého kraje

Soutěžního klání se celkem zúčastnilo 5 čtyřčlenných smíšených družstev (2 dívky a 2 chlapci) žáků základních škol a víceletého gymnázia z okresu Litoměřice. Po splnění soutěžních úkolů všemi družstvy a objektivním ohodnocení předvedených výkonů od rozhodčích, vykrystalizovalo toto celkové pořadí:

  • 1. místo – ZŠ Lovosice, Sady pionýrů 355/2
  • 2. místo – ZŠ Úštěk, Polské lidové armády 11
  • 3. místo – Gymnázium Roudnice n/L, Havlíčkova 175
  • 4. místo – ZŠ Straškov-Vodochody, Straškov 167
  • 5. místo – ZŠ Terezín, Na Krétě 354

První dvě družstva si vybojovala právo startu v krajském kole „Mladého záchranáře“, které se uskuteční 12. června 2018 na vrchu Doubravka v Teplicích.

1805soutez3

Foto: HZS Ústeckého kraje

Spolu s Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje - Územním odborem Litoměřice, Směnou „A“ a Krajským ředitelstvím se na přípravě a realizaci soutěže podíleli Policie ČR – Územní odbor Litoměřice, Městská policie Litoměřice, Český červený kříž – Oblastní spolek Litoměřice, Zdravotnická záchranná služby Ústeckého kraje, MěÚ Litoměřice, MěÚ Lovosice, MěÚ Roudnice n/L, kteří přispěli ke zdárnému průběhu soutěže.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru