Dealerka léků falšovala recepty na psychofarmaka. Lékárnám dluží téměř milion
Ilustrační foto. Zdroj: archiv Policie ČR
Litoměřice

Ústecký kraj – Škodu téměř jeden milion korun způsobila několika lékárnám 39letá žena z Ústecka, která pracovala jako farmaceutický reprezentant. Náplní její pracovní činnosti bylo propagovat v přidělené oblasti na severu Čech výrobky společnosti distribuující léky a to jak v lékárnách, tak i v ordinacích lékařů. Žena falšovala recepty, teď jí hrozí až osmileté vězení. O případu informovala teplická policie, na podvody se totiž přišlo právě na Teplicku.

Žena páchala trestnou činnost po celém Ústeckém kraji. „Koupila prázdné tiskopisy receptů, které vyplňovala osobními údaji pacientů získanými z originálních receptů vydaných lékaři, kterým nabízela léčiva firmy, pro kterou pracovala. Do falzifikátu pak ručně dopsala konkrétní název tzv. psychofarmak, takto vyplněný recept opatřila falešnými razítky znějícími na jména dvou lékařů z oboru psychiatrie, která si nechala vyrobit, a poté je předložila ve vybraných lékárnách. Tam jí umazali dluh, který vznikl předchozím zapůjčením léků k prezentaci mezi lékaři,“ vysvětlil systém podvodu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Po splacení dluhů v lékárnách za vyplněné falzifikáty receptů obdržela jako protihodnotu různé zboží, jako krémy na pleť, nebo dražší doplňky stravy. Takto získané zboží poté sama spotřebovávala, případně prodala dalším osobám.

Falzifikáty receptů byly dále ze strany lékáren předloženy k proplacení zdravotní pojišťovně, jednalo se celkem o více jak tři sta receptů, pojišťovna je ale po zjištění, že se jedná o falzifikáty, odmítla jednotlivým lékárnám proplatit. „Žena tak dluží třem lékárnám přes 920 tisíc korun, v uplynulých dnech byla obviněna z podvodu, za který jí v případě uznání viny hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ dodal policejní mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru