Stavební úřad v Litoměřicích udělil za nepovolenou stavbu nejvyšší pokutu v historii
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - V Litoměřicích padla zatím nejvyšší pokuta, jakou kdy Stavební úřad v Litoměřicích (dále jen SÚ) udělil za nepovolenou stavbu. Objektem, kterého se pokuta týká, je nově vystavěná budova za kruhovým objezdem u Mostu generála Chábery.

Částka se pohybuje v řádu statisíců, přesnou sumu však není možné uveřejnit. Do výše pokuty se promítl rozsah celé kauzy. „Stavbu jsme zjistili minulý rok v květnu a opakovaně vyzvali majitele k zastavení prací. Ten však neuposlechl a budovu přesto dokončil,“ nastínil průběh událostí vedoucí SÚ Jan Nejtek.

Po zjištění probíhání nepovolených prací bylo zahájeno řízení o odstranění stavby. Majitel však v tomto případě zažádal o dodatečné povolení stavby, které mu úřad nakonec schválil. Dodatečné povolení je možné v případě, že budova není v rozporu s územním plánem a žadatel získá kladná stanoviska všech dotčených orgánů.

Stavebník v současné době čeká na rozhodnutí Krajského úřadu Ústeckého kraje, kam podal odvolání proti výši pokuty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru