Lidé bez domova dobrovolně uklidili černou skládku na Dělové cestě
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Obrovský kus práce udělali ve středu lidé bez domova, klienti domu NADĚJE v Litoměřicích. Od rána dobrovolně odklízeli černou skládku na Dělové cestě a naplnili celý kontejner.

Úklid vytipovaných černých skládek pořádá NADĚJE každoročně ve spolupráci s Odborem životního prostředí Městského úřadu v Litoměřicích. „Naši klienti mají tyto akce opravdu rádi. Přihlásilo se mnoho zájemců, dokonce se ani nedostalo na všechny dobrovolníky,“ popsala velký zájem Renáta Langer, pracovnice NADĚJE, která se také zapojila do práce.

Úklidu se zúčastnili pouze lidé bez domova, žijící na ulici. Jednou z nich je například Pavlína Tamášová. Odklízení skládek se účastní pravidelně už několik let. Vysvětlila, čím je pro ni akce tolik důležitá. „Lidé si na nás na ulici ukazují a pohrdají námi. Nikoho ale nenapadne, že můžeme být i užiteční,“ uvedla žena a dodala, že práce je pro ni i ostatní zábavou. „Je to pro nás zážitek, baví nás to,“ potvrdila.

2206skladka1

Zdroj: www.litomerice.cz

Akci podporuje Zdravé město Litoměřice. „Za tuto spolupráci jsme moc rádi. Každá pomoc v tomto směru je užitečná,“ poděkovala pracovníkům Irena Vodičková, koordinátorka Zdravého města.

Vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu v Litoměřicích Pavel Gryndler poukázal na problém zakládání černých skládek a možnost odvážení odpadů do sběrného dvora. „Není nutné, aby lidé vozili odpadky do přírody. V Litoměřicích již několik let funguje sběrný dvůr, kam mohou obyvatelé vozit prakticky jakýkoliv druh odpadu. Je otevřený pro všechny a jeho pracovníci každému rádi pomohou,“ připomněl vedoucí Gryndler.

2206skladka3

Zdroj: www.litomerice.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru