Dvě kontroly na udání: Pivnice byla v pořádku, kasino má problém
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na zákaz vstupu mladistvých do kasin a zákaz prodeje alkoholu těmto osobám. Ze dvou provedených kontrol byl v jednom případě umožněn vstup do kasina osobě mladší 18 let.

Inspektoři regionální inspekce ČOI provedli na základě podnětů spotřebitelů dvě kontroly, které se uskutečnily za účasti mladistvých figurantů. Šetřením byl prokázán vstup osobám mladších 18 let do herního prostoru bez jakéhokoliv omezení a registrace.

Alkohol figurantům prodán nebyl. Registrováni nebyli rovněž inspektoři ČOI, kteří vstoupili do herního prostoru. Zjištění týkající se porušení zákona o hazardních hrách, který ukládá provozovatelů zákaz vstupu mladistvých a neprovedení registrace bylo předáno Celnímu úřadu, v jehož spolupráci byla kontrola provedena.

Dále proběhlo šetření v pivnici, kde se prodej alkoholu a cigaret mladistvým nepotvrdil.

O jaké konkrétně podniky šlo, ČOI neuvádí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru