Česká inspekce životního prostředí uložila vloni v Ústeckém kraji pokuty za téměř 9 milionů. Kdo je dostal?
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) provedla vloni v Ústeckém kraji 1138 kontrol a uložila 176 pravomocných pokut v celkové výši 8 878 255 korun. V celé České republice pracovníci inspekce pak provedli 15 864 kontrol a uložili 2655 pravomocných pokut v celkové výši 113 051 685 korun. Nejvíce pokut padlo za odpady (897), což je několikaletý trend.

Z celorepublikového hlediska činila vloni nejvyšší pokuta dva miliony koruny. Dostaly ji tři subjekty. Správa železniční dopravní cesty za kácení velkého množství dřevin bez povolení podél tratí na území celé republiky. Dále byla dvěma miliony potrestána společnost KLIO, s.r.o. za opakované vypouštění nedostatečně předčištěných srážkových vod z čistírny odpadních vod do Zličínského potoka. Třetím subjektem s touto výší sankce byla společnost LAGRON s.r.o., která nesplnila opatření k nápravě – nezalesnila deset hektarů holin vzniklých po rozsáhlých těžbách u obcí Stebno a Chvalov na Ústecku. Tato pokuta je zároveň nejvyšší v rámci Ústeckého kraje.

Druhou nejvyšší sankci vyměřenou Oblastním inspektorátem Ústí nad Labem - 1 018 250 korun, dostala společnost SKI AREÁL Klínovec. „Provozovatel lyžařského areálu od listopadu 2014 do září 2017 bez platného povolení odebral téměř 98 tisíc metrů krychlových povrchových vod z vodní nádrže Háj, která se nachází na vodním toku Bílá voda,“ řekl Jaroslav Vacek, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP Ústí nad Labem.

Třetí nejvyšší pokutu pak dostala příspěvková organizace Městské služby Ústí nad Labem, a to za nadměrný odběr podzemních vod. „Odčerpala totiž 24 093 metrů krychlových nad rámec povolení,“ doplnil Vacek.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru