TOXI tým připravil drogové podsvětí v Ústeckém kraji o kilogramy zakázaných látek a tisíce rostlin konopí
Zajištění varny v Zeměchách u Loun. Našly se tam desítky kilogramů různých kyselin, hydroxidu sodného, jódu či červeného fosforu. Foto: Policie ČR
Litoměřice

Ústecký kraj - Policisté z Ústeckého kraje prezentovali činnost a úspěchy svého TOXI týmu. Ten v regionu funguje od prosince roku 2014.

TOXI tým je složen z policistů odboru obecné kriminality krajského ředitelství zabývajících se drogovou kriminalitou a ze specialistů na drogovou kriminalitu z jednotlivých územních odborů krajského ředitelství. Za první letošní půlrok si může připočítat ke svým úspěchům bezmála pět kilogramů zadrženého pervitinu, třicet kilo marihuany, 3425 kusů rostlin konopí a tři a půl kila léčiv.

Za stejné období policisté zajistili po celém Ústeckém kraji devatenáct laboratoří na výrobu pervitinu a devět takzvaných indoor pěstíren. To jsou takové, kde se rostliny pěstují například pod zvláštním osvětlením a s klimatizací a hnojením v uzavřených prostorách.

Kriminalisté zadrželi 294 pachatelů pro drogové delikty. Proti stejnému období loňského roku je to o 59 lidí více.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru