Nemocnice na zvýšení komfortu pacientů získala přes sedm milionů korun
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - V pondělí 10. září schválili zastupitelé Ústeckého kraje litoměřické nemocnici dotaci ve výši 7,1 miliónu korun. Ta o tyto prostředky zažádala letos v červnu v rámci dotačního programu s názvem „Podpora zvýšení komfortu pacientů při poskytování akutní lůžkové péče na území Ústeckého kraje – 2018“, který je cílen na všechny nemocnice v kraji.

„Nemocnice plánuje za tyto prostředky pořídit vybavení v celkové hodnotě přes 13,5 miliónů korun,“ prozradil podrobnosti předseda představenstva nemocnice Radek Lončák a přiblížil, na co jsou finance především určeny. Zahrnuto je například dalších 60 elektricky polohovatelných lůžek s antidekubitními matracemi, nočními stolky s jídelní deskou a dalším příslušenstvím. Dále pak 20 převozových křesel, lithotryptor, kolonoskop, gastroskop, inkubátor, výhřevné lůžko, ultrazvuky, dezinfektory ložních mís, motodlahy, sprchovací a koupací lůžka, vertikalizační lůžko a další vybavení.

Dotace Krajského úřadu Ústeckého kraje čerpá litoměřická nemocnice úspěšně již od roku 2014 a doposud takto získala přes 23 miliónů korun, z toho po 7 miliónech korun v loňském a letošním roce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru