Žáci z litoměřické základní školy získali bronzovou medaili v celorepublikové soutěži
Foto: Základní škola Ladova
Litoměřice

Litoměřice - Žáci z litoměřické Základní školy Ladova stanuli opět na stupních vítězů. Osmičlenný tým získal bronzovou medaili v celorepublikové soutěži „Odznak všestrannosti olympijských vítězů“, která se konala 6. a 7. září v Brně. Do 9. ročníku mistrovství české republiky se přes školní, okresní a krajská kola probojovalo celkem 40 škol.

Na soutěži žáci ZŠ Ladova poprvé obsadili medailovou pozici. „Jsme velice spokojení. Do Brna jsme odjížděli s úmyslem získat medaili. Dětem, které předvedly heroický výkon, patří velký dík za reprezentaci nejen školy, ale i Litoměřic,“ prohlásil ředitel ZŠ Ladova Václav Červín.

Litoměřické družstvo ve složení Elen Pémová, Tereza Ungerová, Tereza Červínová, Aneta Kutzlerová, Daniel a Adam Bayerovi, Michael Hoftych a Lukáš Růža soutěžilo ve dvou dnech v 10 disciplínách, jako byly například skok daleký, běh na tisíc metrů, kliky za 2 minuty či hod míčkem. Daniel Bayer byl zároveň nejlepším sportovcem ve své věkové kategorii. „Na soutěž jsme se připravovali průběžně celý rok. Nejvíce se nám dařilo v silových disciplínách,“ shodli se úspěšní sportovci.

Odznak všestrannosti olympijských vítězů pořádá každoročně Český olympijský výbor. Soutěž založili dva zlatí olympijští medailisté v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru