Relaxační a klidová zóna v Roudnici byla otevřena, vyšla na více než 7 milionů korun
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V pátek došlo ke slavnostnímu převzetí stavební části tzv. Relaxační a klidové zóny v Roudnici nad Labem v blízkosti potoka Čepel na pomezí Hracholusk a Podlusk. Byla tak dokončena první etapa projektu zpřístupňujícího tamější lokalitu ze sídliště a vytvářející prostor vhodný pro pěší i cyklisty.

V rámci úvodní etapy stavby, zaměřené na zpřístupnění oblasti, došlo k ob­nově stávajícího krytu vozovky v blízkosti ga­ráží a zpevnění cesty kolem přilehlých za­hrádek asfaltem. Přímo v tzv. klidové zóně pak vznikla stezka pro pěší a cyklisty, vedená vedle rybníka až k zá­stavbě v Podluskách. Podél stezky jsou pak umístěny odpočívky s lavičkami a cvičeb­ními stroji.

Součástí přístupových cest je také napojení městského sídliště. Vznikla proto, v zimě udržovaná, chodníková plo­cha vedená přes stávající pole z Okružní ulice. Veškeré rekonstruované, či navr­žené zpevněné plochy jsou nasvětleny novým veřejným osvětlením.

2409zona

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Dokončili jsme dlouho připravovanou stavbu, která nejen obyvatelům Podlusk a Hracholusk, ale celému městu přináší nový prostor pro trávení volného času, relaxační i sportovní aktivity. Zvolili jsme záměrně místo, které celá řada z nás již pravidelně navštěvuje a návrh řešení, které nabídne maximální využití této lokality. Věřím, že výsledek první etapy projektu se setká s úspěchem a podaří se navázat i jeho další částí, která by mohla využít potenciál prostředí v okolí zdejšího rybníka,“ sdělil místostarosta Ing. František Padělek

2409zona2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Samozřej­mostí je i výsadba odpovídající zeleně, která však vyžaduje odpovídající podnebné podmínky. V rámci projektu tak ještě proběhne dodatečná úprava okolí stavby a výsadba stromořadí kašta­novníků jedlých a ořešáků královských. Zakázku o celkové ceně 7 386 153 Kč vč. DPH realizovala firma STRABAG a.s. a termín ukončení všech prací byl stanoven na listopad tohoto roku. Všechen nově osazený inventář, včetně cvičebních prvků, je však již plně funkční a připraven na vaši návštěvu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru