Na Litoměřicku proběhla dopravně bezpečnostní akce. Polovina kontrolovaných řidičů hřešila
Ilustrační foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřicko - V průběhu celého uplynulého týdne probíhala také v litoměřickém okrese dopravně bezpečnostní akce TISPOL zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Tentokrát se policisté více zaměřili především na to, zda se řidiči plně věnují řízení vozidla.

V průběhu akce policisté zastavili a zkontrolovali 50 motorových vozidel a zaevidovali 25 přestupků. Při kontrolách bylo zjištěno 10 řidičů, kteří se plně nevěnovali řízení a během jízdy telefonovali, sedm osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostními pásy a čtyři vozidla se nacházela v nevyhovujícím technickém stavu. V ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona.

Kontrolován byl také jeden z řidičů, který usedl za volant vozu přes platný zákaz řízení všech motorových vozidel. V tomto případě byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

"Závažnějším jednáním čtyř řidičů se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad. Jednalo se o nepoužití bezpečnostních pásů a nevyhovující technický stav vozidel. Pozitivním výsledkem je, že během této akce u žádného z řidičů nebyl zjištěn alkohol ani jiné návykové látky," odala policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru