Obchodní inspekce zakázala prodej plastové knížky do vody. Může být pro děti nebezpečná
Foto: ČOI
Litoměřice

ČR - Česká obchodní inspekce objevila na trhu hračku, která není v souladu s bezpečnostními požadavky kladenými na hračky pro nejmenší děti. Jedná se o plastovou knížku do vody „Belly Bear“ s obrázky zvířátek.

Uvnitř jedné ze stránek je umístěné pouzdro, ve kterém jsou 2 knoflíkové baterie s označením CR 1220. Výrobek je prodáván v plastovém obalu s papírovou manžetou. Na obalu výrobku je uvedena informace "Batery operated 3x Button Cell LR55", a dále  identifikační údaje výrobce a dovozce hračky do EU. Na papírové etiketě, dodatečně nalepené na obalu výrobku, je označení distributora a informace pro spotřebitele v českém a slovenském jazyce spolu s označením E6771641.

2609knizka

Foto: ČOI

Česká obchodní inspekce zjistila, že výrobek není v souladu s požadavky na bezpečnosti hraček (NV č. 86/2011 Sb.). Při běžném způsobu používání může dojít k porušení svaru listu knihy, ve kterém je uprostřed molitanové výplně vyříznut otvor. V tomto otvoru je umístěno malé pouzdro s knoflíkovými bateriemi. Z hračky, po výše uvedeném porušení bočního svaru jednoho z listů, lze snadno oddělit malou část molitanové výplně či pouzdro s bateriemi a tím se může hračka stát pro dítě nebezpečná.

Česká obchodní inspekce uložila prodejci zákaz distribuce uvedené hračky. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstva průmyslu a obchodu a informace o výrobku zveřejněny v systému RAPEX.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru