Pozor! Do Čech přicházejí tropická vedra
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj – Meteorologové varují před úmornými horky. Už dnes (pondělí 19. června) by se teploty měly šplhat k tropické třicítce, v úterý by místy mohlo být až 31 stupňů.

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před tropickými teplotami. V úterý (20. 6.) do střední Evropy vyvrcholí příliv teplého vzduchu od jihu. Maximální teploty v Čechách a na jižní Moravě budou většinou překračovat 31 °C. V noci na středu (21. 6.) bude od severozápadu postupovat přes naše území nevýrazná studená fronta. Za ní se bude přes střední Evropu přesouvat k jihovýchodu oblast vyššího tlaku vzduchu a na našem území bude pokračovat teplé a suché počasí.

Lidé by měli v tropických dnech omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a dopoledních hodinách. Nenechávat děti, ale ani zvířata, na přímém slunci, zejména ve stojících automobilech. Zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů bez kofeinu, přednostně neperlivých. Při pobytu na přímém slunci používat ochranné prostředky (krémy s vysokým UV filtrem, sluneční brýle, pokrývku hlavy). Pokud používáte klimatizaci, měl by rozdíl mezi venkovním a klimatizovaným prostředím být maximálně kolem pět stupňů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru