Hasiči cvičili dálkovou dopravu vody. Námětem byl lesní požár
Foto: HZS Ústeckého kraje
Litoměřice

Litoměřicko - V úterý 9. října se uskutečnilo součinnostní taktické cvičení HZS Ústeckého kraje zaměřené na dálkovou dopravu vody. Cvičení se uskutečnilo ve spolupráci s HZS Libereckého kraje, Územní odbor Česká Lípa. Námětem byl rozsáhlý požár lesa v okolí hradu Helfenburk na Úštěcku.

Byla povolána čerpadla HFS 150 z požární stanice Litoměřice a požární stanice Česká Lípa, aby pomocí hadicového vedení čerpala vodu z jezera Barvíř v Úštěku až nad město Úštěk do blízkosti hradu Helfenburk.

"Taktického cvičení se zúčastnily jednotky HZS Ústeckého kraje, územního odboru Litoměřice, požární stanice Litoměřice a Úštěk, dále HZS Libereckého kraje, územní odbor Česká Lípa, stanice Česká Lípa a dále jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Liběšice a Lovečkovice," uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

FOTOGRAFIE

0910cviceni2

0910cviceni3

0910cviceni4

0910cviceni5

5x foto: HZS Ústeckého kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru