Roudnice mění staré kontejnery za nové, odkládání odpadu u popelnic ohlídají kamery
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V minulém měsíci proběhlo dokončení polozapuštěných kontejnerových nádob na nových stanovištích pro sběr separovaného odpadu v Mlýnské a Židovické ulici. Roudnice tak má již sedm těchto moderních odpadových zařízení. Stále se však potýká s bezohledným odkládáním odpadu.

Předmětem projektu bylo vytvoření dvou stanovišť polozapuštěných kontejnerů pro separovaný odpad v Mlýnské ulici, kde nahrazuje klasické kontejnery v blízkosti katolického kostela a dále v lokalitě Podlusk, konkrétně ulici Židovická.

„Dlouhodobě se v Roudnici snažíme o nahrazování mnohdy nevzhledných a zapáchajících kontejnerů jejich alternativou v podobě podzemních nádob. Výchozím požadavkem pro jejich umístění je vždy nalezení lokality, kde nedojde k narušení stávajících inženýrských sítí. Jedná se o moderní a kvalitní řešení, které nám vydrží na mnoho let a věřím, že s ním budeme spokojeni,“ řekl místostarosta Mgr. Jiří Řezníček.

1110kontejnery2

V obou případech byly zvoleny tři nádoby systému Molok na papír (5 m3), sklo (3 m3) a plast (5 m3), při vývozu vyzdvihované zvedacím zařízením. Konstrukce a mechanismus obou typů kontejnerů je shodně navržen na desítky let provozu. Liší se tedy jen tvarem a designem zevního obalu. Zakázka o celkové ceně 845 988 Kč vč. DPH byla realizována firmou GKR STAVBY, s. r. o.

Roudnice se však stále potýká s bezohledným odkládáním odpadu nejen v blízkosti některých z těchto moderních stanovišť, ale i běžných kontejnerů. Jedno z takových míst se nachází právě nedaleko Mlýnské ulice u budovy gymnázia.

"Bohužel se stále častěji setkáváme s bezohledností občanů, kteří odpad ledabyle odkládají vedle kontejnerů v proluce u gymnázia. Paradoxně přitom nevyužívají nového stanoviště v Mlýnské ulici. Snažíme se veřejnosti v tomto směru vyjít maximálně vstříc, proto již došlo k vyjednání posunu zákazové značky Povodí Labe, která dosud bránila vjezdu až k nim," uvedl místostarosta Řezníček.

1110kontejnery3

Hlavním opatřením, které by v tomto mělo přinést změnu, má být využití mobilních kamerových bodů městské policie. K jejich použití za tímto účelem došlo poprvé v lokalitě Na Čihadlech a nyní by měly být umisťovány i do dalších problematických míst.

"O pořádek se sice pravidelně starají pracovníci Roudnických městských služeb, nicméně nepovažuji to za řešení. Vzhledem k množství a složení odpadu, které kolem sběrných míst nacházíme, je patrné, že se nejedná jen o bezohlednost běžných občanů, ale i místních podnikatelů. Odpad z provozoven na tato místa, tím spíše mimo sběrné nádoby, rozhodně nepatří. Nasazení kamer snad alespoň některé z nich přiměje se příště zamyslet, jak s ním nakládají," dodal místostarosta.

1110kontejnery4

4x foto zdroj: www.roudnicenl.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru