Děti ze základních škol se seznámily s činností záchranných složek
zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Celkem 315 žáků pátých ročníků litoměřických základních škol se ve středu sešlo na Výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích. Tradičně se zde na mnoha stanovištích seznámily s činností integrovaného záchranného systému.

Děti si od záchranářů vyslechly detaily o jejich práci, mohly si dokonce prohlédnout vozidla i některé z předmětů, které policisté, hasiči či zdravotníci ke své práci potřebují. Vyzkoušet si mohly například handbike (kolo pro tělesně postižené), okusily, jaký je život slepých lidí.

1210deti1

Pomocí speciálních brýlí zjistily, jak je těžké se pohybovat pod vlivem alkoholu. Na vlastní oči viděly, jaké pomůcky používají kriminalisté při vyšetřování různých případů. Vězeňská služba předvedla ukázku výcviku psů. Přítomné žáky akce nadchla. „Moc se mi líbila jízda na handbiku, simulátor opilosti a také ukázka výcviku psů,“ jmenovala nadšeně jednotlivá stanoviště jedenáctiletá Mariana Lukschová.

1210deti2

Akci organizovala Policie ČR ve spolupráci se Zdravým městem Litoměřice a dalšími organizacemi. „Celý den se povedl, akce splnila svůj účel – tedy ukázat dětem, co to je integrovaný záchranný systém. Děti byly nadšené, počasí vynikající, co víc si přát,“ zhodnotila Irena Vodičková, koordinátorka Zdravého města Litoměřice.

1210deti4

4x foto zdroj: www.litomerice.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru