ODS: Dobrá zpráva pro Českou republiku. Vítězstvím v senátních volbách jsme potvrdili pozici jediné alternativy k hnutí ANO
Tisková konference ODS po senátních volbách. Foto: ODS
Litoměřice

ČR - Ve druhém kole senátních voleb získalo senátorský mandát 10 z 11 kandidátů občanských demokratů. Uspěli také 4 kandidáti, které ODS od začátku podporovala. Předseda ODS Petr Fiala to považuje za dobrou zprávu pro občany České republiky a potvrzení pozice občanských demokratů jako jediné alternativy vůči hnutí ANO.

„Je to dobrá zpráva pro občany – do Senátu přijde řada velmi dobrých nových senátorů. Je to dobrá zpráva pro Českou republiku – vládní většina polokomunistické vlády nebude mít v Senátu většinu. Je to skvělá zpráva pro občany a ODS. Jsem velmi vděčný, že můžeme slavit toto vítězství. Už minulý týden jsme měli dobré výsledky v komunálních volbách. Ale toto je vlastně první vítězství ODS v nějakých celostátních volbách po 9 letech. Je to pro nás šťastná sobota 13. A je to potvrzení, že ODS jde správnou cestou a vytváří silnou politickou alternativu levicové straně ANO,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

Hlavní muž ANO Andrej Babiš prohlásil, že za neúspěch hnutí v senátních volbách může dvoukolový systém, který je prý přežitý a je třeba jej změnit. Že by se to ale povedlo prosadit je velmi nepravděpodobné.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru