Parkoviště u hřbitova je před dokončením, nabídne přes třicet nových parkovacích míst
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Výstavba parkoviště u roudnického hřbitova se blíží ke konci. Po dokončení dopravního značení nabídne více než tři desítky nových stání. Do budoucna se v tomto místě počítá se smuteční síní.

V srpnu byla zahájena výstavba nových parkovacích míst u roudnického městského hřbitova, v blízkosti rozptylové louky. V minulém týdnu proběhla pokládka finální asfaltové vrstvy a nyní budou, po dokončení vodorovného a svislého značení, uvedena do provozu. Parkoviště má sloužit jak samotnému hřbitovu, tak i smuteční síni, která by zde v budoucnu měla vzniknout.

„Roudnice nad Labem stále postrádá důstojné místo posledního rozloučení, proto jsme v blízkosti hřbitova naplánovali místo pro výstavbu smuteční síně. V uplynulém volebním období byla její realizace předjednána s případným investorem, ten však bohužel od záměru ustoupil a nedošlo k podpisu smlouvy“, řekl místostarosta Ing. František Padělek.

Příjezdová cesta k hřbitovu je projektem navržena jako jednopruhová obousměrná místní komunikace o šířce 3 m. Důvodem užšího profilu vozovky je především záměr zachování sousedící aleje, kterou tak stavební práce neohrozily. Parkoviště počítá s kapacitou 31 míst pro stání osobních vozidel, včetně dvou vyhrazených pro postižené osoby. V projektu bylo počítáno i s realizací přípravných prací, na které by v budoucnu měla navázat právě výstavba smuteční síně.

„Vlastní investici do tolik potřebné síně jsme samozřejmě nezavrhli. I proto jsme učinili první krok nejen realizací parkoviště s příjezdovou komunikací, ale také i přípravných prací pro její pozdější výstavbu. V současnosti však stále ještě probíhají jednání a snažíme se investora přesvědčit, aby svůj postoj přehodnotil“, dodal Padělek.

Stavebně projekt „Parkoviště s napojením na stávající asfaltovou komunikaci v ulici U Hřbitova v Roudnici nad Labem“ za celkovou cenu 2 323 201 Kč vč. DHP vyhotovila firma STRABAG a.s., přičemž termín 15. 8.- 15. 11. 2018 byl splněn v předstihu.

„Původní termín realizace zakázky byl sice do poloviny listopadu, nicméně zavázali jsme se práce dokončit do dušiček, aby lidé měli více prostoru pro příjezd ke hřbitovu. V současné době máme v podstatě hotovo. Stačí jen osadit dopravní značení a parkoviště bude uvedeno do provozu. Položily se také tři chráničky na vodu, elektřinu a plyn, které mají sloužit jako budoucí přípojky pro smuteční síň. Žádné komplikace v průběhu prací nenastaly. Jsou sice stavby, kde projekt zkrátka nezvládne obsáhnout vše. V tomto případě se nám to však, včetně rozpočtu, podařilo dodržet tak, jak to bylo naplánováno“, uvedl stavbyvedoucí Jan Ekrt.

Stavbu si můžete prohlédnout i v reportáži MIS ZDE: https://www.youtube.com/watch?v=CH99PSoNxPw 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru