Oddělení radiologie v litoměřické nemocnici prochází modernizací. Pacientům nově slouží pojízdný rentgen
Foto: Naděžda Křečková
Litoměřice

Litoměřice - Na svém místě, tedy na oddělení radiologie a zobrazovacích metod Nemocnice Litoměřice, je již první část dodávky nového skiagrafického přístroje. Jedná se v této fázi o pojízdný rentgen s digitalizací, který umožňuje pořídit snímky kdekoli po nemocnici, například přímo u lůžka pacienta.

Přístroj byl ihned po dodání uveden do provozu a již slouží pacientům. Druhá část z této veřejné zakázky, a to digitální skiagrafický komplex, bude do litoměřické nemocnice dodán do konce letošního roku. Postupná modernizace radiologického pracoviště, která probíhá za provozu a zahrnuje nejen obnovu přístrojového vybavení, ale i stavební úpravy vybraných prostor oddělení, vyžaduje i dočasná provozní omezení.

2610nemocnice2

Foto: Naděžda Křečková

„V posledním říjnovém týdnu jsme v jedné ze snímkoven demontovali starý rentgenový přístroj a následně zahájili stavební práce, abychom prostor náležitě připravili pro instalaci nového digitálního skiagrafického komplexu. Tento výpadek jednoho pracoviště nám sice částečně nahrazuje nově dodaný pojízdný rentgen, ale jistým omezením, která mohou mít za následek dočasné prodlužování čekacích dob na jednotlivá vyšetření, se bohužel nevyhneme,“ upozornil předseda představenstva litoměřické nemocnice Radek Lončák a dodal, že pacienti přicházející na oddělení radiologie na vyšetření jsou o této skutečnosti informováni.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru