Jednání o schválení akčního plánu projektu RE:START zahájeno
Gabriela Nekolová, spoluautorka projektu Restart.
Litoměřice

Praha – Akční plán Strategie hospodářské restrukturalizace znevýhodněných regionů byl zařazen do programu jednání vlády. Jde o program, který připravil Úřad vládního zmocněnce spolu s Ministerstvem pro místní rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu v rámci tzv. projektu RE:START. Schválená opatření by měla napomoci Ústeckému, Karlovarskému a Moravskoslezskému kraji nastartovat hospodářskou i sociální změnu po útlumu tradičních průmyslových oborů. Na realizaci jednotlivých opatření by stát vyčlenil částku zhruba ve výši 42 miliard korun.

Jedná se o natolik rozsáhlý a náročný materiál, který vyžaduje více času a proto budou další jednání vlády probíhat v průběhu července. „Vzhledem k náročnosti celého procesu od samotného vzniku tohoto materiálu se dalo předpokládat, že projednání nyní nebude dokončeno. Mé stanovisko je však nadále takové, že věřím v úspěch tohoto Akčního plánu,“ uvedla Gabriela Nekolová, zástupkyně zmocněnce vlády pro Ústecký, Moravskoslezský a Karlovarský kraj a náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí.


PROJEKT RE:START

  • Projekt restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje realizované ve spolupráci Úřadu vládního zmocněnce a zástupkyně vládního zmocněnce s Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem pro místní rozvoj pod záštitou vlády ČR.

Akční plány navazují na Strategický rámec hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje, který vláda schválila začátkem letošního roku. Cílem je co nejlépe zacílit vládní podporu v těchto regionech, zabránit jejich vylidňování a na základě konkrétních opatření zastavit jejich zaostávání a nastartovat růst.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru