Budeme tudy jezdit 110 kilometrů v hodině? Kraj a silničáři jednali o úpravě rychlosti i nových odpočívadlech
Silnice I/13 je z velké části v Ústeckém kraji čtyřpruhová. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Ústecký kraj - Hejtman Oldřich Bubeníček a náměstek Jaroslav Komínek se sešli s ředitelem Chomutovské správy ŘSD Martinem Vidimským. Na těchto schůzkách, které probíhají několikrát do roka, je vedení kraje informováno o postupujících stavbách a jejich přípravě na silnicích I. třídy na území kraje. Díky úzké spolupráci mezi krajem a Ředitelstvím silnic a dálnic se daří koordinovat opravy komunikací tak, aby se uzavírky nekumulovaly v jednom místě.

Jedním z témat schůzky byla úprava rychlosti na vybraných úsecích silnice I/13. Pro řidiče by bylo komfortnější, kdyby, obzvláště ve čtyřproudových úsecích, mohli jezdit rychleji než 90 km/h. Takové úseky jsou například mezi Chomutovem a Mostem, Mostem a Bílinou a Bílinou a Teplicemi. Již delší dobu se diskutuje, zda by bylo bezpečné a vhodné zde zvýšit rychlost na 110 kilometrů v hodině.

K posunu v této záležitosti bude svoláno jednání správce komunikace, projektanta, Ústeckého kraje a dopravní policie. Hovořilo se také o úklidu u silnic a vybudování nových odpočívek. Za tím účelem bude mít ŘSD zpracovanou studii, kde a za jakých podmínek by mohly nové odpočívky vzniknout.

0811silnice2

Už v příštím roce by měly být zahájeny stavby D7, zkapacitnění u Panenského Týnce a u Loun, v ostatních úsecích pokračuje příprava staveb, získávání povolení či soutěže na výběr zhotovitele.

Ředitel Vidimský upozornil hejtmana na omezení I/13 u Hostomic, kde je doprava na krátkém úseku svedena do jednoho pruhu. V tomto místě vinou sesuvu, který pravděpodobně zapříčinilo extrémní sucho, došlo k popraskání podloží vozovky. Vše bylo odhaleno včasnou diagnostikou a z důvodu ochrany zdraví a životů se přistoupilo k úpravě a omezení. Lze předpokládat, že tento stav chvíli potrvá, než bude proveden průzkum a následná sanace.

O vyhodnocení letošní stavební sezóny, probíhajících opravách a stavbách na komunikacích v Ústeckém kraji budou novináři informováni na společné tiskové konferenci Ústeckého kraje a ŘSD 28. listopadu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru