Ve dvoře „staré“ radnice byl vysazen nový záhon s trvalkami
Ilustrační foto. Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Další trvalkový záhon byl vysázen ve dvoře „staré“ radnice. Jedná se o 81 m2 plochy, kde byly vysazeny rostliny s barevným kvetoucím efektem v průběhu celého vegetačního období. Přilehlou zeď ozdobí popínavky.

Výšková gradace výsadeb směrem k sousední zdi a prostorový barevný efekt květů a plodů po celé vegetační období je již dobře vyzkoušený postup při volbě vhodných druhů rostlin. Obdobný plán byl zvolen v případě okrasného záhonu u Pfannschmidtovy vily, i v případě záhonů u autobusového nádraží a naposledy v případě vnitřních ostrůvků kruhových objezdů u „Besedy“, u dálnice a u Preolu.

Na záhon ve vnitřním dvorku „staré“ radnice bylo použito celkem 45 různých taxonů keřů, trvalek a cibulovin. Porostou zde narcisky, levandule, zimolez, čemeřice, barvínek nebo například třezalka, a dokonce i jahodník obecný. Okrasné trávy bude zastupovat například ostřice a z keřů vilín nebo kalina.

„Dvůr doplní městský mobiliář v podobě dvou laviček, které se umístí před ordinace lékařů. Krása trvalkového záhonu se ukáže už na jař. Trvalkový záhon není náročný na údržbu a svým způsobem zaplní a zpříjemní donedávna zanedbávaný prostor, čímž se jedná o velmi efektní prvek městské zeleně“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

Záhon vyprojektoval Ing. Tomáš Pilař, krajinný architekt, který stojí i za zmíněnými záhony u vily, u autobusového nádraží a na „kruháčích“. Zhotovitelem zakázky byla firma Realizace zeleně Dřevčice s.r.o.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru