V přízemí litoměřické radnice byla otevřena galerie Felixe Holzmanna
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Rozdával úsměvy na všechny strany. Postava natvrdlého chlapíka s brýlemi a ošuntělým pláštěm byla zárukou dobré zábavy. Řeč je o jedné z velkých osobností českého humoru Felixi Holzmannovi, jehož památce je věnována expozice, která byla otevřena v přízemí litoměřické radnice na Mírovém náměstí. Slavnostního okamžiku se zúčastnila i dcera komika Irena Pettrichová.

Ač se narodil v Teplicích a dlouhá léta strávil v zahraničí, domov měl v Litoměřicích. „U nás bylo vždy veselo. Tatínek uměl problémy řešit s laskavým humorem a nadhledem,“ podělila se o vzpomínky na otce Irena Pettrichová. Byla první posluchačkou a kritikem scének, které si Felix Holzmann vždy sám psal.

Galerie Felixe Holzmanna se nachází v zasedací místnosti v přízemí městského úřadu. Je přístupná během otevírací doby informačního centra po předchozí domluvě s jeho pracovníky. Vstupné činí 20 korun a děti do 15 let mají prohlídku zdarma. K vidění jsou například slavný aluminiový klíček, banjo a fotografie. Návštěvníci se mohou zaposlouchat i do úryvků vtipných vyprávění. Na expozici dohlíží sám komik. Instalována je zde totiž kromě jiného i jeho busta pocházející z dílny litoměřického akademického sochaře Libora Piskláka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru