Komunikace na Holoubkově, Teplická ulice a ulice Jabloňová alej budou mít nový povrch
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Správa a údržba silnic Ústeckého kraje (SUS) opraví dvě komunikace na Holoubkově a to zhruba 250 m v ulici Jabloňová alej a 350 m Teplické ulice. Město zaplatí opravu parkoviště naproti panelovým domům a zhruba 20 m obrubníků a cesty při vjezdu k „novému Holoubkovu“. Obrubníky opraví pracovníci technických služeb (TSML).

Místní část „Holoubkov“ prošla před několika měsíci rozsáhlou revitalizací, opraveno bylo 7 ulic a to celkem za 11,5 milionů korun. Silnice III/24712a, kterou má ve správě Správa a údržba silnic Ústeckého kraje, ale zůstala v původním stavu. Jedná se o komunikaci III. třídy, která není v majetku města, ale v majetku Ústeckého kraje. Správa a údržba silnic Ústeckého kraje nicméně opravu přislíbila a na začátku prosince svůj slib splní.

Město a Správa a údržba silnic se dohodly, že práce týkající se opravy malé části obrubníků, kterých se nedotkla předchozí rekonstrukce, zajistí Technické služby města Lovosice. (Tyto práce byly zahájeny již koncem minulého týdne). Pracovníci příspěvkové organizace mají opravit zhruba 20 m obrubníků místní komunikace vedoucí k „novému Holoubkovu“. Malé parkoviště pro cca 10 aut s kontejnerovým stáním v Jabloňové aleji a příjezdová cesta k „novému Holoubkovu“ bude v rámci akce opravena na náklady města. „Chtěli jsme, aby práce byly koordinovány společně, nebylo by vhodné, abychom zahájili akci, kterou by pak mohl poničit projekt jiné organizace. Jsem také rád, že se stále častěji daří zapojovat pracovníky technických služeb do drobnějších stavebních prací, na které pak nemusíme složitě hledat zhotovitele,“ dodal Milan Dian, starosta města.

Nejpozději začátkem prosince, jakmile budou obrubníky hotové, položí společnost EUROVIA CS, a.s., živičný koberec. Silnice III. třídy se bude opravovat v délce zhruba 600 m. Teplická ulice získá nový povrch v délce zhruba 350 m od sjezdu z hlavní silnice na Velemín až ke křižovatce s ulicí Fibichova. Jabloňová alej se bude opravovat od okružní křižovatky až ke křižovatce se Smetanovou ulicí. Hotovo by mělo být nejpozději do konce roku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru