Práce na garážovém dvoře v ulici 28. října jsou dokončeny. Od úterý se zde opět může parkovat
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - V garážovém dvoře v ulici 28. října je hotovo. Práce jsou dokončené a od 27. listopadu zde lidé mohou opět parkovat. Rekonstrukce se týkala 680 m2 plochy dvora, který z obou stran lemuje dohromady 30 garážových stání pro osobní automobily.

Původní povrch tvořil z velké části asfaltový recyklát a beton. Stav před rekonstrukcí neumožňoval odvodnění a tím v prostoru vznikaly problémy s povrchovou vodou, především na podzim a v zimě. „Před asfaltem jsme dali přednost povrchu z vegetačních tvárnic, což umožní vsakování dešťové vody na ploše namísto složitějšího odvádění do kanalizace,“ vysvětlil Milan Dian, starosta města.

Povrch byl stržen a na jeho místě vznikla plocha z vegetačních tvárnic s propustnou spodní konstrukcí, která umožňuje vsakování. Sjezd do ulice 28. října zůstal zachován stejně tak jako současný dopravní režim. Součástí rekonstrukce byla také oprava chodníku podél vjezdu a výjezdu z garáží, spádovaný v 3% sklonu směrem do středu komunikace. Plocha bude osvětlena dvěma lampami veřejného osvětlení.

Rekonstrukce byla zcela hrazena z rozpočtu města a vyšla na cca 1 400 000,- Kč. Výběrové řízení na zhotovitele vyhrála společnost LT-BAU s.r.o z Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru