Město chce zvýšit bezpečnost chodců. Chystá předělat stávající přechod v Českolipské
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřice - Zvýšit bezpečí chodců přecházejících v Litoměřicích Českolipskou ulici a zlepšit dostupnost městské hromadné dopravy. To je cílem chystané stavby nového přechodu pro chodce na frekventované silnici první třídy, nacházející se v majetku Ředitelství silnic a dálnic, a přesunu stávajících autobusových zastávek MHD tak, aby byla zajištěna bezbariérovost a bezpečí cestujících.

Stávající přechod pro chodce je dlouhý, nebezpečný a nemá parametry odpovídající bezpečnosti chodců. Nový má být bezbariérový, nasvětlený a s ostrůvkem uprostřed, čímž dojde k výraznému zkrácení přechodové vzdálenosti. V důsledku celkové změny řešeného místa bude upravena v obou směrech také stávající autobusová zastávka U Stadionu. „První vznikne u parčíku, u odbočky do kasáren Jiřího z Poděbrad, druhá ve směru opačném za křižovatkou s ulicí Jiřího z Poděbrad,“ informoval místostarosta Václav Červín. Přesunem stávající nebezpečně umístěné druhé autobusové zastávky, ve směru do města, dojde před bytovými domy k úbytku několika málo parkovacích míst. „Chystáme však zpevnit plochu u přilehlého fotbalového stadionu tak, aby zde lidé mohli parkovat,“ nabídl alternativu místostarosta.

Součástí stavby tohoto bezpečného přechodu je také vybudování přechodového místa v ulici Na Vinici, která je jediným přístupen do bývalých kasáren. Zde se vzhledem k intenzivnějšímu využití bývalých armádních budov počítá s větší koncentrací lidí.

„Příprava projektu byla velice náročná. Podílely se na ní řadu měsíců zástupci ŘSDI, odboru dopravy krajského i městského úřadu, Dopravního inspektorátu Policie ČR a další instituce, které společně hledaly co nejpřijatelnější řešení,“ dodala vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková.

„K realizaci však dojde jen v případě, že získáme od Státního fondu dopravní infrastruktury dotaci ve výši 3,3 milionu korun,“ upozornil místostarosta Červín. Celkové náklady jsou vyčísleny na 4,3 milionu korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru