Záchranáři varují: Chodíte v zimním oblečení po nákupech? Hrozí vám jedno nebezpečí
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - Svátky jsou takřka za dveřmi a obchodní centra se plní lidmi více než obvykle. Jejich návštěvníci mají v plánu, že jen rychle nakoupí a zase půjdou, a tak si na sobě nechají bundy a kabáty a s vozíkem projíždějí mezi regály.

Neuvědomují si, že jejich organismus se přehřívá, jsou teple oblečení ve vytopeném prostoru a senioři či chronicky nemocní na to mohou doplatit. „Kromě již zmíněného horka je rizikem také vydýchaný vzduch, a tak lidé mohou začít kolabovat. Jedná se spíše o krátkodobé mdloby, které by neměly mít vážnější následek, ale už samotné upadnutí na zem může vést k poranění hlavy. No a samozřejmě chronicky nemocným lidem může přehřátí a vydýchaný vzduch způsobit i zástavu oběhu,“ upozorňuje Zdravotnická záchranná služba.

Myslete na toto varování při nákupech, odložte si bundy a kabáty, můžete tak předejít nepříjemným zdravotním potížím.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru