Litoměřická nemocnice dosáhla v celostátní srovnávací anketě výborných výsledků
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Opět úspěchem skončil pro litoměřickou nemocnici již 13. ročník celostátní srovnávací ankety neziskové organizace HealthCare Institute (HCI). Ta každoročně v rámci projektu Nemocnice ČR zjišťuje spokojenost zaměstnanců a pacientů v ambulantní i lůžkové sféře. Výstupem tohoto projektu jsou žebříčky nabízející srovnání českých a moravských nemocnic.

„V letošním roce jsme opět bodovali ve všech zmíněných oblastech. V rámci konkurence všech českých a moravských nemocnic jsme obsadili u spokojenosti zaměstnanců 20. příčku, v hodnocení ambulantních pacientů 35. místo a v hodnocení hospitalizovaných osob 39. pozici,“ zhodnotil předseda představenstva litoměřické nemocnice Radek Lončák a dodal, že výsledek v hodnocení pacientů je pro nemocnici vůbec nejlepším v historii hlasování. „Oproti posledním výsledkům jsme si v hodnocení obou skupin pacientů v žebříčku polepšili přibližně o 20 pozic, hlasování zaměstnanců je s minulými ročníky srovnatelné,“ konkretizoval.

Jako již tradičně nemocnice dosáhla výborných výsledků i v rámci Ústeckého kraje. „Ve dvou oblastech, a to ve spokojenosti ambulantních a hospitalizovaných pacientů, jsme získali v rámci kraje medailové 3. místo,“ neskrýval radost z výsledku Radek Lončák a dodal, že v hodnocení zaměstnanců se litoměřická nemocnice umístila na druhé příčce. „Jsme rádi, že se nám daří držet si jak u pacientů, tak i u zaměstnanců, takto dobré hodnocení. Zároveň ho bereme jako velký závazek, protože ještě těžší než výborné umístění získat, je si ho udržet. A to se nám, jak se zdá, daří,“ zhodnotil ještě Radek Lončák.

Do šetření Nemocnice v ČR se letos zapojilo 651 hospitalizovaných, 443 ambulantních pacientů a 366 zaměstnanců litoměřické nemocnice, což je pro nemocnici nejvyšší počet respondentů v historii hlasování.

Autor: Naděžda Křečková

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru