Na úřadu práce na Litoměřicku je dva tisíce volných míst! Nezaměstnanost teď mírně poroste
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Litoměřice – Na Litoměřicku bylo k 30. listopadu bez zaměstnání přesně 2633 lidí. Na úřadu práce se jim nabízelo 1941 volných pozic. Míra nezaměstnanosti byla 3,1 procenta. Pro srovnání: celorepublikově je bez práce 2,8 procenta osob. Ústecký kraj je jeden z mála v republice, kde je aktuálně bez práce více lidí, než je volných pozic. V pondělí dopoledne to uvedl Úřad práce ČR v nejčerstvější statistice.

Situace na trhu práce se v uplynulém měsíci vyvíjela standardně. Nadále ji ovlivňuje příznivý stav české ekonomiky a odpovídá také klimatickým podmínkám sledovaného období. Do evidence ÚP ČR se začali hlásit první pracovníci ze zemědělství a stavebnictví, včetně osob samostatně výdělečně činných. Ze strany zaměstnavatelů přetrvává zájem o nové zaměstnance, převážně v technických a dělnických oborech.

„V nadcházejících měsících bude registrovaná nezaměstnanost, v souvislosti s postupným ukončováním sezónních prací a pracovních úvazků na dobu určitou, pravděpodobně stagnovat, případně mírně vzroste,“ shrnuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Podíl nezaměstnaných osob stejný nebo vyšší než republikový průměr hlásí 30 regionů. Nejvyšší byl v okresech Karviná (6,8 %), Most (5,8 %), Znojmo a Ostrava - město (5,1 %), Bruntál (5 %), Chomutov (4,9 %), Jeseník (4,8 %) a Ústí nad Labem (4,7 %).

Zaměstnavatelé měli v listopadu největší zájem o dělníky v oblasti výstavby budov, pomocníky ve výrobě, montážní dělníky, uklízeče a pomocníky v hotelích a dalších objektech, řidiče nákladních automobilů, tahačů a speciálních vozidel, obsluhu vysokozdvižných vozíků a skladníky, svářeče, řezače plamenem, páječe nebo pomocné manipulační pracovníky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru