Hyena s lidskou tváří se vydávala za pracovnici pojišťovny. Seniory okradla o celoživotní úspory
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Ve čtvrtek 6. prosince kolem poledne zazvonila u domu v Sokolské ulici v Roudnici nad Labem neznámá žena s nekalými úmysly. Vydávala se za kontrolu z pojišťovny a neotřele vnikla do bytu stařečků, s kterými začala ihned vyplňovat dotazníky.

"Po chvíli je požádala o klíče od domu s tím, že si musí dojít do auta pro razítko. V tomto okamžiku pravděpodobně vpustila do domu ještě svého komplice. Po návratu jim chtěla doplatit 1000 korun jako přeplatek za léky, ale měla pouze 5000 korunovou bankovku a tu chtěla rozměnit. Poškození přinesli krabičku s penězi, ale drobné na rozměnění bankovky neměli. Neznámá žena jim řekla, že dojde rozměnit a ještě se vrátí," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Žena se však nevrátila. Navíc po jejím odchodu senioři zjistili, že jim zmizela krabička s jejich celoživotními úsporami a zlaté šperky. Neznámá žena se neštítila okrást 90leté seniory, kterým způsobila škodu přesahující 100 tisíc korun. Dle popisu měla být ve věku od 50 do 60let, zhruba 160cm vysoká, oblečena do šedohnědého ošacení a na hlavě měla mít tzv. kulich s bambulí.

"Chceme požádat případné svědky, kteří se v uvedenou dobu pohybovali v roudnické Sokolské ulici a okolí a něčeho podezřelého si všimli (přivítali bychom např. i záznam z kamery vozu), aby volali na tel. linku 158, popř. se dostavili na nejbližší policejní služebnu. Za pomoc předem děkujeme," dodává mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru