Zloděj krádežemi způsobil škodu přesahující sto tisíc. Na kontě jich má minimálně osm
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřicko - Až pětileté vězení hrozí dvaatřicetiletému muži z Litoměřicka, který byl v uplynulých dnech zadržen pro podezření z páchání majetkové trestné činnosti v litoměřickém okrese. Na své konto si připsal minimálně osm případů se škodou přesahující 100 tisíc korun.

Ve většině případů měl využívat neopatrnosti poškozených, kteří zapomněli uzamknout a řádně zajistit své objekty či ponechali odemčené vozidlo. Takto měl využít například odemčený zavazadlový prostor u vozidla ke krádeži peněženky s finanční hotovostí a elektroniky, dále odemčené garáže ke krádeži motorové pily, neuzamčeného dvora ke krádeži vozidla, které se zde nacházelo s klíčky v zapalování. Podobným způsobem se měl zmocnit různého stavebního nářadí z volně přístupného domu.

"Dalším jeho prohřeškem byla skutečnost, že se na místa činu měl přepravovat vozidlem, které řídil, ač měl vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Výše uvedeného jednání se měl dopustit i přes to, že byl v posledních třech letech za takový čin pravomocně odsouzen a potrestán. Obvinění pro trestné činy krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si převzal a nyní je vazebně stíhán," uvdla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru