OBRAZEM: U popelnic našli rakev! Neuvěříte, co všechno a kam lidi vyhodí
Vyhozená rakev u popelnic. Foto: MP Karlovy Vary
Zajímavosti

ČR – Lidé jsou schopni vyhodit ven na ulici prakticky cokoliv. Své o tom ví hlavně pracovníci technických služeb a strážníci po celé republice. Jeden z posledních „objevů“ byl ale opravdu netradiční. U popelnic našli rakev. Našli jsme ale i další kuriozní odpadky.

Během kontroly městské části Drahovice v Karlových Varech narazila hlídka tamních strážníků v závěru roku na rakev pohozenou u popelových nádob. Protože na upíry strážníci nevěří, provedli bližší kontrolu a zjistili, že se jedná o prázdnou rakev nejlevnějšího provedení, načež nález zanesli do informačního systému k zajištění následného úklidu.

Sbírka starých televizí

0601televize

V Mostě jedna žena odložila k popelnicím doslova sbírku starých televizí. Lidem to nebylo lhostejné, a tak její počínání nahlásili na městskou policii. Hlídka na místě zjistila ženu, která zde odložila nefunkční elektroniku. Strážníci tento přestupek na místě s ženou projednali v příkazním řízení. Žena tuto elektroniku zpět naložila do svého vozidla a odvezla jí na sběrný dvůr.

30 kilogramů mrtvých krabů

0601krabi

Nechutný nález vloni učinili strážníci v Lounech. Přišli na něj tak, že jim byl nahlášen nepořádek a silný zápach v ulici Jimlínská. Hlídka po příjezdu do ulice našla vedle cesty odhozený reklamní panel a krabici s přibližně 30 kg mrtvých a silně zapáchajících krabů. Na místo byla přivolána kafilerní služba, která biologický odpad odvezla. Nezodpovědného původce odpadu se bohužel nepodařilo zjistit.

Pytle s tlejícími ostatky ryb a ptáků

0601kosti

Podobně nechutný nález se odehrál v závěru roku také na Chomutovsku. Klášterečtí hasiči našli po oznámení v bunkru pytle s tlejícími ostatky. Biologický odpad se nacházel v pytlích, které někdo schoval do bunkru pod kopcem. Hasiči uvnitř museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Z bunkru vynesli dva plné pytle hnijících ostatků zvířat. Jednalo se mrtvá těla ryb a ptáků. Kdo sem ostatky ukryl, není jasné. Skončily v kafilérii.

Celé byty na ulici

https://www.youtube.com/watch?v=ogz5UU-zxAk

Rovněž na sklonku loňské roku prolétla doslova celým Českem zpráva o aktuální situaci v Janově. Tam začal na ulici před jedním z tamních zanedbaných panelových domů domovní odpad, nábytek a elektronika. Zůstal tam několik dní. Kontejner nikdo neobjednal a úklid se po urgenci radnice podařilo zajistit dosti šalamounským způsobem: Nepořádek zarovnali na balkony vybydlených bytů v přízemí.

Polovina dvou aut

0601auta

Zřejmě otázku “kam s ním“ řešili řidiči motorových vozidel, která již dosloužila. Stalo se to v Kladně a strážníci tam na jedné z ulic našli dva zbytky automobilů. Majitele se sice podařilo dohledat, a ti přislíbili, že obě vozidla z ulice odstraní. To se bohužel nestalo. Oba muži byli strážníky poučeni a seznámeni s tím, že jejich jednání bude dále řešit správní orgán, kterému bude celý případ předán k dalšímu šetření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru