Své město znají nejlépe žáci ze základní školy Na Valech
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Vyhlášení vítězů soutěže „Jak známe své město“ se uskutečnilo ve čtvrtek na Základní škole Na Valech. Soutěž byla jednou z prvních akcí pořádaných v rámci oslav 800. výročí založení města Litoměřice.

Děti měly uhodnout současné názvy ulic podle devíti historických obrázků Litoměřic. „Vybraly jsme staré fotografie a pohledy z období konce 19. a začátku 20. století,“ sdělily učitelky Radka Prskavcová a Jitka Korábová, které soutěž připravily. „Nejtěžší pro mě bylo poznat ulici Na Kocandě vedoucí ke Kauflandu,“ přiznala vítězka Adéla Nováková ze 4. B. Soutěže se zúčastnilo 57 žáků prvního i druhého stupně. Na prvních třech příčkách se stejným počtem bodů se umístilo 10 dětí.

1903navalech2

Zdroj: www.litomerice.cz

Soutěž byla vyhlášena na žákovském senátu Základní školy Na Valech v rámci školních fór. Trvala od 10. února do 13. března. Výherci obdrželi ceny složené z upomínkových předmětů vydaných u příležitosti oslav 800. výročí a propagačních předmětů Zdravého města Litoměřice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru