V Ústeckém kraji může být v roce 2024 olympijský park!
Olympijský festival na Lipně. Foto: Český olympijský výbor
Zajímavosti

Most - Olympijský festival v roce 2024 by se mohl konat u jezera Most. Město o tom jednalo s Českým olympijským výborem. Do města, nebo k jeho okraji, to může přivést i desetitisíce lidí.

Původně se uvažovalo, že by tu mohl být festival už při olympiádě v příštím roce. Vývoj stavebních prací u jezera ale nedává záruku, že budou stavby hotovy a předány do termínu letních olympijských her 2020.

Radní vzali tyto informace na vědomí a doporučili zastupitelům vzít na vědomí záměr uspořádat Olympijský festival v areálu jezera Most v roce 2024. To bude olympiáda v Paříži.

Nejde o zcela levnou záležitost, náklady na park se odhadují až na čtyřicet milionů, jenom část z nich by ale platilo město. Na druhou stranu se dá počítat i s finančním přínosem takového olympijského parku a část jeho infrastruktury může navíc po skončení zůstat na místě k dalšímu využití. Další místa olympijských festivalů v Česku v roce 2024 nejsou známa.

Co je Olympijský festival? Jde o místo, kde se setkávají sportovní nadšenci, aby fandili českým sportovcům v dějišti her, aktivně si tam mohou lidé také zasportovat. Olympionici tam také jezdí mezi návštěvníky po svém návratu.

Prezentují se na něm různé sportovní disciplíny. Vloni se podobná akce konala v Brně a Ostravě u příležitosti zimních olympijských her. K letním v roce 2016 se konal festival na Lipně, olympijský park vznikl také v Pardubicích, Ostravě a Plzni. Dohromady přitáhly milion návštěvníků.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru