Nová atrakce v Krušných horách: Na Klínovci má vzniknout stezka do oblak
Na Klínovci má vyrůst stezka do oblak. Foto: e-deniky
Zajímavosti

Ústecký kraj - Nevšední stavba má během příštích let vzniknout na Klínovci, nejvyššího vrcholu Krušných hor. Novým lákadlem pro turisty se má stát takzvaná stezka do oblak. O chystaném projektu informoval jako první server Novinky.cz.

Výstavba stezky do oblak by měla začít v roce 2020. Jedná se o vyhlídkovou konstrukci ze dřeva a oceli. „Přístupná má být po několik stovek metrů dlouhé visuté stezce, která má začínat v nově vybudovaném vstupním objektu, jenž má vyrůst jen několik desítek metrů od vrcholu hory,“ píší Novinky.cz.

Z vyhlídkové věže stezky má vést přes 200 metrů dlouhý tobogán. Projekt s názvem Skywalk má vyjít zhruba na 180 milionů korun. V České republice nepůjde o ojedinělý projekt, obdobná stavba o výšce 55 metrů funguje již čtvrtým rokem v Dolní Moravě, kde se okamžitě stala oblíbeným výletním cílem. Během prvního roku od zahájení provozu ji navštívilo téměř 200 000 lidí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru