Autosalon na Zahradě Čech letos přinesl řadu novinek
Foto: Radka Jakovcová
Zajímavosti

Litoměřice - Oblíbené značky nových osobních automobilů, užitkové a nákladní vozy, zemědělskou i manipulační techniku, motocykly a čtyřkolky, elektrické motocykly, elektrokola, mezinárodní přehlídku historických vozů, řadu soutěží, exhibicí, show i bohatý kulturní program, to vše přinesl na litoměřické výstaviště letošní ročník výstavy Autosalon na Zahradě Čech, který se konal od 10 do 12. května.

Návštěvníci si mohli prohlédnout osobní vozy značek Toyota, Seat, Opel, Ford, Škoda, Renault, Dacia, Hyundai, Mustang či Volkswagen. Nechyběly ani užitkové a nákladní vozy značky Iveco či zemědělská technika značek John Deere, Zebra a Steyr. Představeny byly také elektrické motocykly, skládací či retro elektro skútry, čtyřkolky, obytné vozy, manipulační technika, elektrokola, moto doplňky, náhradní díly pro automobily i motocykly.

„Letošní ročník provázelo velmi nepříznivé počasí, což bohužel ovlivnilo také návštěvnost výstavy. Nedosáhli jsme tak na loňská rekordní čísla, přesto považujeme návštěvnost za úspěšnou. Nejvíce návštěvníků zavítalo na výstaviště tradičně v sobotu“ uvedla obchodní, marketingová a provozní ředitelka Michaela Mokrá.

V sobotu se v rámci Autosalonu konal již 36. Mezinárodní sraz veteránů, který jako tradičně pořádá Veteran Car Club Velemín. „V letošním roce se vyšplhala účast veteránů téměř na stovku, a to v zastoupení 62 osobních automobilů, 28 motocyklů a 7 traktorů“ uvedl Vratislav Král, předseda VCC Velemín. Většina veteránů se vydala se svými stroji na soutěžní jízdu kolem nejvyšší hory Českého Středohoří Milešovky. Mimo to připravil k významnému jubileu 40 let od založení klubu na celou dobu výstavy statickou expozici historických skvostů v pavilonu H.

V rámci programu proběhly ukázky vyprošťování zraněných osob z havarovaného vozidla HZS ÚK – ÚO Litoměřice, zahrály kapely Falzet či QUEEN REVIVAL. Na podiu vystoupily ústecké mažoretky Hvězdičky a Třásničky. Doprovodný program nabídnul pro děti malování na obličej i skákací hrad zcela zdarma, dále bumper football či fotokoutek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru